Vybíráme postele s úložným prostorem

Postele s úložným prostorem patří dlouhodobě mezi nejoblíbenější typy postelí, a to jak manželské postele, tak i jednolůžka. Každý potřebuje využít maximálně prostor v bytě či domě a jenom málokdo si může dovolit nevyužít prostor pod postelí.

Nabídka postelí s úložným prostorem je široká a rozmanitá a jistě každý

zákazník si najde právě takovou postel, jakou potřebuje. Postele s úložným prostorem jsou oblíbené ve všech velikostech, jako jednolůžka do dětských pokojů v rozměrech 90×200, 80×200 a 100×200 nebo jako jedno a půl lůžka v rozměrech 120×200 a 140×200 do menších ložnic či do studentských pokojů a samozřejmě manželské postele v rozměrech 160×200 nebo 180×200.

Čalouněné postele s úložným prostorem

Mezi stále velmi oblíbené postele s úložným prostorem patří postele čalouněné. Úložný prostor je u čalouněných postelí tvořen jako pevná součást postele. U levnějších typů postelí jsou pevnou součástí postele i matrace s roštem. Rošty bývají základní pevné a do úložného prostoru se dostanete buď z boční strany postele, v tomto případě máte dva samostatné rošty nebo je rošt postele v celku a přístup do úložného prostoru je umožněn zvednutím celé lehací plochy.

Přečtěte si zajímavý článek:  Nadšení z dokonalého květinového dárku vám přinese doručení květin po Praze

Kvalitnější čalouněné postele s úložným prostorem mají polohovací nebo motorové rošty. U těchto roštů je přístup do úložného prostoru možný zvednutím nožní části roštu pomocí pístu. Matrace jsou v tomto případě v posteli vložené volně. Výhodou je, že můžete prát potah matrace a také to, že když po nějakém čase potřebujete matraci vyměnit, koupíte matrace nové a jednoduše je vložíte do postele.

Postele s úložným prostorem z masivu

Samozřejmě oblíbené jsou také dřevěné postele s úložným prostorem. Dřevo je používáno jako přírodní materiál pro výrobu postelí od nepaměti a proto bude mít v ložnici vždy své místo. Dřevěné postele mohou mít pevně zabudovaný úložný prostor nebo úložný prostor výsuvný. Výsuvný úložný prostor je více náročný na prostor, protože musíte mít kolem postele dostatek místa pro vysunutí úložného prostoru.

Někdy jsou ložnice opravdu malé a proto je výhodnější vestavěný úložný prostor, do kterého se dostanete vyklopením roštu, a to buď z boku nebo od noh. Matrace jsou u tohoto typu postele vždy volně vložené.

Laminátové postele s úložným prostorem

Levnější variantou postele s úložným prostorem jsou postele laminátové. Tyto postele jsou cenově dostupné, ale zároveň kvalitní a moderní, mají dlouhou životnost a díky různým dezénům lamina jsou velmi variabilní, nabízejí širokou škálu barev a provedení.

Přečtěte si zajímavý článek:  Postavit si vlastní udírnu není těžké. Zvládnete to i vy

Úložný prostor je u těchto postelí řešen podobně jako u postelí dřevěných, buď jako výsuvný šuplík nebo více šuplíků, které lze vysouvat z boku, případně od noh, nebo jako pevně vestavěný box, do kterého se dostanete zvednutím roštu. Matrace jsou vloženy volně.

Postel s úložným prostorem lze řešit více možnostmi, záleží na dispozici a velikosti ložnice, někomu vyhovuje vysouvací úložný prostor, někdo potřebuje vstupovat do úložného prostoru od nohou, protože mu ložnice neumožňuje vysunutí šuplíku z boku. Nabídka postelí s úložným prostorem se stále rozrůstá a inovuje, takže má každý možnost si vybrat právě takovou postel, která mu vyhovuje nejen funkčností, ale také designem, barevným provedením, kvalitou a cenou.

Interior Design Bedroom D Mockup - tungnguyen0905 / Pixabay
tungnguyen0905 / Pixabay

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *