Ratanový nábytek do interiéru

Ratan si postupem času našel čestné místo ve většině domácností. Obecně se ratan rozděluje na umělý a přírodní. Obojí má pochopitelně svá pro a proti, přičemž pro přírodní ratan platí, že je naprosto vhodný pro umístění v interiéru. Umělý ratan pochopitelně rovněž, ale ani zdaleka nebude vypadat tak dobře, jako právě ratan přírodní. A protože nábytek tvoří nezbytnou a naprosto nepostradatelnou součást každé domácnosti, je třeba si dát na jeho výběru skutečně záležet.

Ať už jde o ratan přírodní nebo umělý, vždy je nutné dbát na několik věcí, které jsou, pokud jde o správný výběr, naprosto rozhodující. První z nich je materiál, ze kterého je vyrobena celá konstrukce nábytku.

Dřevo jako ideální materiál do interiéru

Je-li nábytek určený do interiéru, nemusíte se obávat pokud bude konstrukce dřevěná. V opačném případě, je-li nábytek na zahradu, dřevu se vyhýbejte a raději se spolehněte na hliník, který je pokud jde o odolnost, na daleko lepší úrovni. Za nejkvalitnější je považována konstrukce ocelová, která je ale poměrně těžká a navíc vyžaduje údržbu. Pozornost je ale nutné věnovat i materiálu výpletu a jeho vlastnostem. Je velmi důležité vybírat ratanový nábytek jen u osvědčených prodejců, kteří jsou navíc schopni doporučit produkt, který bude maximálně vyhovovat vašim požadavkům. U lacinějšího interiérového nábytku si dejte dobrý pozor na celkovou kvalitu, která má velký vliv na životnost nábytku.

Přečtěte si zajímavý článek:  Nechte se inspirovat elegantním nábytkem do vašeho domu

Ratanový nábytek do interiéru lze poměrně snadno kombinovat s dalším nábytkem, ideálně s dřevěným. Ratanový nábytek vnese do vaší domácnosti exotickou atmosféru a velmi příjemný a vzhled. Ať už se rozhodnete pro ratanovou postel, skříňky nebo snad klasické velké šatní skříně, rozhodně nebudete litovat. Ratanový nábytek vám vydrží celý život vzhledem k jeho kvalitě a životnosti.

chair, rattan, seat

Ratanová postel

Chcete si zařídit ložnici originálně a naprosto stylově? Nepochybně vaše volba padne právě na ratanovou postel, která do vaší ložnice vnese nádech exotiky a materiálů, které jsou příjemné už na první pohled.

Plnohodnotná a elegantní postel totiž nemusí být vyrobena jen ze dřeva. Ratan je oblíbeným materiálem pokud jde o zahradní i interiérový nábytek, postele tak rozhodně nemohou být žádnou výjimkou.

Kvalitní rošt je nezbytným základem kvalitní postele

Nezbytnou součástí každé postele, výjimkou tak nejsou ani ty ratanové, je rošt, pevná konstrukce a kvalitní matrace, která se nejvíc podílí na vašem pohodlném a naprosto bezproblémovém spaní. Ratanová je pouze celá konstrukce postele. Ratan je obecně považován za jeden z velmi pevných materiálů, není se tak rozhodně důvod obávat, že by postele z ratanu nebyly pevné. Naopak.

Přečtěte si zajímavý článek:  Malý průvodce výběrem vestavěné skříně do předsíně

Nemusíte se obávat, že by se po čase postel rozviklala nebo dokonce rozpadla. Nutno ale zmínit, že ratanové postele nejsou příliš vhodné pro alergiky. V konstrukci postele se mnohdy drží prach, který lze odstranit jen pravidelným odklízením s pomocí vysavače. Tak jako tak do některých částí konstrukce postele je obtížné se dostat.

Ratanové postele jsou k dostání jako samostatné výrobky, velmi zajímavé jsou ale i další doplňky do ložnice, jako jsou například noční stolky nebo noční lampičky s ratanovou konstrukcí. Postele z ratanu ale rozhodně nejsou nijak levnou záležitostí. Jejich pořizovací cena se pohybuje v rozmezí několika desítek tisíc korun a je třeba vybírat s maximální pečlivostí. 

U ratanu je velmi důležité, aby byl kvalitně zpracován a důkladně opracován, aby byl ratanový nábytek dostatečně kvalitní a měl dlouhou životnost. Ratanové postele jsou postele na celý život a příliš levné postele z ratanu jsou už na první pohled podezřelé. Vhodné je nakupovat u ověřených výrobců.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *