Znáte ten pocit, když najednou dostanete chuť na dobrou kávu? Přišlo to nečekaně, právě jste dokončili úklid, vrátili se z nákupu či snědli dobrý oběd. Nebo přijedou přátelé a vy jim chcete něco nabídnout. Sedíte na zahradě a přemýšlíte, zda v tomto letním horku máte servírovat horkou kávu, nebo raději něco studeného. A jde vůbec káva s horkým létem dohromady? Jednoznačně ano! Rozpustná káva je totiž ideální i pro přípravu chlazených kávových nápojů, které osvěží tělo a povzbudí mysl. A káva NESCAFÉ k tomuto účelu poslouží přímo ideálně.
Léto – to je žár, horké sluneční paprsky a vlahé letní večery. Ale i čas dovolených, zahradních grilovacích večírků a přátelských posezení při kávě. Každý hostitel chce svým přátelům, příbuzným připravit to nejlepší – tak proč ne specialitu z kávy NESCAFÉ?
Vybrali jsme pro vás dva vynikající recepty, jeden pro dámy (NESCAFÉ Frappé) a druhý pro pány s tequillou (NESCabana), kterými zabodujete v každé společnosti.
NESCAFÉ Frappé (základní recept)
Potřebujeme: sklenice 0,3 l, dále 50 ml studené vody, 1,5 lžičky NESCAFÉ Classic, 1,5 lžičky cukru krupice, 1 kostku ledu. Studenou vodu s přísadami šejkrujeme tak dlouho, až se postupně změní v pěnu, kterou poté přelijeme do sklenice až do tří čtvrtin, přidáme 130 ml ledové vody a kostku ledu. Podáváme s brčkem. Pro zjemnění chuti můžeme přidat mléko. Důležitá rada: mléko nikdy nepřidávejte před šejkrováním, jinak pěna ztratí stabilitu.
NESCabana
Potřebujeme: sklenice 0,3 l, 4 cl stříbrné tequilly, 1 cl citronové štávy, 1 lžičku cukru, 4 cl ananasového džusu, 6 cl NESCAFÉ Frappé, 2 cl smetany. Sklenici naplníme do dvou třetin kostkovým ledem. Do šejkru vložíme kostkový led a ingredience. Důkladně prošejkrujeme a scedíme do předem připravené sklenice. Podáváme s brčkem.
Důležitá rada: Nemáte-li šejkr, použijte uzavřenou prázdnou sklenici, například od NESCAFÉ Classic nebo ruční elektrický mixér.