Dušený králík na rajčatech

Nevíte, co s králíkem? Věřte králík není nutno upravovat stereotypně na smetaně, zelenině, česneku a tymiánu, existují i jiné zajímavé recepty. Použít ho můžete například i pří průjmech, jako velmi chutný pokrm v rámci velmi přísné diety. Kdo by to jen řekl, že? I když, králík přece je velmi křehké libové maso s minimem, tuku, takže nakonec vlastně žádné překvapení. 

Co budete potřebovat:

  • 1-1,5 kg naporcovaného králíka
  • 4 lžíce oleje
  • špetka pepře, tymiánu, sladkou papriku, sůl, koriandr
  • 1-2 lžíce mouky
  • 250 ml zeleninového vývaru
  • 4 stroužky česneku
  • 2 cibule
  • 3 oloupaná rajčata
  • sůl

Postup práce:

  1. Králíka omyjte, osolte, opepřete, okořeňte tymiánem a sladkou paprikou a na rozpáleném oleji jej zprudka opečte ze všech stran.
  2. Opečené maso vyndejte. Do pánve vložte celé stroužky česneku, zaprašte moukou a orestujte.
  3. Přidejte na hrubé plátky nakrájenou cibuli, orestujte.
  4. Vložte králíka zpět na pánev, přidejte rajčata a koriandr, zalijte vývarem a pod poklicí na mírném ohni duste po dobu 50-60 minut. V případě potřeby vývar dolévejte. V případě potřeby králíka přisolte anebo přislaďte (můžete a nemusíte).
  5. Nakonec můžete omáčku propasírovat přes sítko.
  6. Hotový králík je možno podávat s bramborem, bramborovou kaší anebo rýží

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

3 + 1 =