Jak na detoxikaci organismu pomocí zelené kávy

Detoxikace organismu představuje zbavení těla od škodlivých látek. Očistu těla můžete provést hned několika způsoby. Pomoci může samozřejmě zdravý a vyvážený jídelníček, jenž je bohatý na vitamíny, minerály a vlákninu, pohyb a vyvarování se produktům z bílé mouky, cukru a živočišných tuků. Bohužel život v tomto moderním nečistém životním prostředí způsobuje, že to nestačí. Pokud máte nepříjemný pocit těžkosti, můžete zkusit jeden z detoxikačních prostředků. S detoxikací organismu vám může pomoci aloe vera, chlorella, koloidní stříbro, mladý ječmen, maqui berry anebo třeba zelená káva.

Co je zelená káva?

Green coffee se získává z nezralých zelených kávových zrn. Výtažek zamezuje pocitu hladu, zrychluje metabolismus a zbavuje tělo nahromaděných toxinů. Kromě očisty těla zelená káva podporuje i hubnutí. Funguje na principu nabourání tukových buněk. Pomáhá jim v tom kyselina chlorogenová. Zelená káva působí i na hladinu krevního cukru. Dobré je proto kávu kombinovat ještě s chrómem, zeleným čajem, ananasem anebo černou kávou. Zelená káva je velkým hitem posledních let. Zelená káva je vlastně nepražená káva, která pražením nepřišla o spoustu prospěšných látek. Její účinky jsou tedy mnohem mocnější než u běžné kávy. Takováto káva obsahuje 10 – 15% bílkovin, 10 – 15% tuku,  6 – 12% sacharidů (hlavně sacharózu), 0,3 – 2,8% kofeinu a 9 – 12% vody. Zbytek tvoří vláknina, třísloviny, organické kyseliny a další látky. Zelené barvivo brání ukládání degenerativních látek zmírňuje srdeční bolesti, působí kompenzačně při vysokém krevním tlaku, pomáhá při projevech vyčerpání a malátnosti, při vředech, cystách i očních onemocněních. K nejdůležitějším antioxidanty  patří vitamíny (C), třísloviny, flavonoidy a karotenoidy, chrom a draslík.

Kyselina chlorogenová

Kyselina chlorogenová je silným antioxidantem, která snižuje vstřebávání  glukózy z tenkého střeva a reguluje uvolňování glukózy z jater do krevního oběhu, čímž přispívá ke spalování tuků a jejich využití jako zdroj energie. Čím je káva kvalitnější, tím je podíl kyseliny vyšší. Pražená káva obsahuje 3 – 6 % kyseliny, zatímco zelená káva 39 %. Kyselina podporuje ztrácení se viscerálního tuku (toho z břicha). Zlepšuje stav cukrovky i kardiovaskulárních chorob.

Jedná se o potravinový doplněk

Odborníci však varují, jedná se pouze o marketinkový trik, který z vás má vytřískat peníze. Jde o neškodný přípravek, který nějaké pozitivní účinky sice má, ale ty jsou minimální a když se to propočte za jakou cenu se zelená káva prodává, můžete jich dosáhnout jinou cestou levněji, rychleji a účinněji.Zelená káva se na trhu vůbec poprvé objevila v roce 2002 a antré je spojeno však spojeno s velkým skandálem, kdy velmi aktivní propagaci měla založenou na nepotvrzených studiích a lžích. Za tento fakt byla tehdy udělena i 9 milionová (dolarová) pokuta.

Co říkají odborné studie?

Studií na účinky zelené kávy proběhla celá řada, ale všechny s obdobným výsledkem. Poslední studie z roku 2014 hovoří, že zázrak v oblasti hubnutí rozhodně nečekejte. Užívání zelené kávy může u někoho vyvolat bolest hlavy i infekci močových cest.

 

 

 

Zdroj obrázku www123rf.com

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

7 + 4 =