Ta správná pekárna pro chutný chléb

Toužíte po domácí pekárně, která bez námahy, dlouhých příprav i haldy špinavého nádobí vykouzlí čerstvý a voňavý chléb? Tak to si musíte pořídit tu správnou domácí pekárnu!

Při jejím hledání je nutno nejprve zvážit, jestli je pro vás pekárna to pravé ořechové. Jestli si svůj čas neušetříte spíše tím, že si pečivo jednoduše koupíte. Pakliže rádi pečete, máte nějaké dietní omezení anebo rádi víte, co jíte, je pro vás pekárna ideální volbou.

Před nákupem se podívejte po tom, jaké zkušenosti s pekárnou mají vaši známí.

Volbu pekárny ovlivňuje i fakt, jak často a pro kolik lidí máte v plánu péct. Na trhu jsou pekárny, které upečou chléb v rozmezí od půl kila až téměř do dvou kil.

Dalším důležitým kritériem při rozhodovaní jsou programy – nenechte se ohromit jejich množstvím, podstatné je, co všechno zvládnou. Možná vás to překvapí, ale v domácí pekárně chleba lze připravit i různé koláče, sekanou a některé zvládnou dokonce i marmeládu! Výhodou je funkce odloženého startu, díky které si jednoduše zvolíte, kdy chcete mít chléb hotový. Při koupi se neřiďte jen cenou, přestože i laciná pekárna může být kvalitní.

Pečení v domácí pekárně zvládne i naprostý amatér. Nejjednodušší je hotovou chlebovou směs ze sáčku nasypat do nádoby na pečení, zalít vodou, vybrat program a zmáčknout tlačítko. K dostání jsou i bezlepkové směsi pro celiaky. Výzvou je příprava chleba podle vlastní receptury. Čištění pekárny je jednoduché, stačí umýt houbičkou teplou vodou s trochou čisticího prostředku. A ještě dobrá rada na závěr. Mějte pekárnu v kuchyni vždy po ruce. Když ji zavřete do skříně, mezi množství jiných domácích spotřebičů, nebude se vám chtít stále ji vyndávat a časem ji přestanete používat.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

7 + 9 =