Recept na bicchierino di robiola di capra con prosciutto di san daniele croccante

Krása italské kuchyně spočívá v její jednoduchosti, byť tomu tedy zrovna název příliš nenasvědčuje. Obvykle stačí pouze několik málo základních ingrediencí, samozřejmě v prvotřídní kvalitě, pár minut v kuchyni a na svět je delikátní občerstvení, za které by se nemusel stydět žádný kuchařský mistr.

 

Budete-li je pak podávat společně s doporučenými víny, úspěch večírku, oslavy či party je zaručen. Všechny potřebné suroviny pocházejí přímo od výrobců, a to ze všech italských regionů.

Co budete potřebovat:

  • Kozí sýr Robiola di capra
  • Prosciutto di San Daniele

 

Postup práce:

Kozí sýr Robiola di capra nakrájíte na menší kousky tak, abyste jej mohli servírovat do skleničky. Prosciutto San Daniele upečte v rozehřáté troubě na 180 stupňů Celsia do křupava, ale během tohoto pečení dáváme pozor, aby se šunka nevysušila. Šunku a sýr postupně vrstvěte do sklenky tak, aby jako poslední zůstala šunka.

 

Barolo Ravera 2010 magnum 1,5 l limitovaná edice elvio cogno

Vinařství Elvio Cogno naleznete v italské vesnici Novello poblíž slavného Barola a ztělesňuje vše, co si pod odrůdou Nebbiolo je možno představit. Tento znamenitý ročník se urodilo na výjimečně položeném vinohradu Ravera, v nadmořské výšce 380 m. n. m. a je to pouze limitovaná edice pochází z jeho nejstarší, přes 70 let staré viniční trati. Víno zrálo 90 dnů na kvasinkách, až 30 měsíců ve velkých sudech z dubu letního slavonského a poté ještě 12 měsíců v láhvi. Limitovaná edice 120 ks v provedení magnum, s obrazem Pavla Roučky na etiketě, je k dostání exkluzivně v obchodech Wine Food Market.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

1 + 4 =