Marocká kuchyně

Marocká kuchyně je vyhledávaná turisty z celého světa. Nabízí jiné chutě a zajímavé kombinace. Marocká kuchyně je zdravá a plná zeleniny a masa. Zkuste si něco z ní uvařit.

Maamar

20626356 – hot and spicy papaya salad, thai cuisine

Plněné kuřecí maso mletým masem se skleněnými nudlemi. Je to slavnostní jídlo, které se v Maroku obvykle podává s hlavním jídlem. Recept pro 2 osob.

Co budete potřebovat:

  • 2 cibule
  • 250 gramů mletého masa
  • 155 gamů hub
  • 100 gramů oliv
  • 2 kuřata
  • 250 gramů rýžových nudlí
  • 1 čajová lžička Harissa
  • 4 stroužky česnek
  • 3 lžíce petrželky nasekané na drobné kousky
  • 1 citron
  • 1 lžíce zázvoru
  • Sůl, pepř, olej a máslo

Postup práce:

  1. Cibuli očistěte a nakrájejte na kostičky.
  2. Olej a máslo rozpalte na pánvi, osmahněte cibuli a koření.
  3. Nudle dejte do hrnce a zalijte vodou a vařte po dobu 5 minut.
  4. Mleté hovězí maso dejte na pánev a k němu přidejte: Harissa, žampiony, olivy, petržel, citrónová šťáva a smíchejte rýžové nudle s masem.
  5. Kuřata omyjte zvenčí i zevnitř a naplňte směsí.
  6. Kuře půl hodinu vařte v osolené vodě, pak dejte kuře do alobalu s máslem a dejte péct do trouby, dokud nebude hnědé.
  7. Podávejte se salátem.

Marocký chleba

Marocký chleba je základní potravinou, protože se podává téměř ke každému pokrmu.

Co budete potřebovat:

  • 500 gramů mouky
  • 500 gramů polohrubé mouky
  • 1 lžička soli
  • 1 kostka droždí
  • 1 lžička sezamových semen
  • 0,5 litru vody

Postup práce:

  1. Vezměte vodu a rozpusťte v ní droždí a sůl.
  2. Smíchejte dva druhy mouky a utvořte uprostřed důlek.
  3. Do důlku nalijte slanou vodu s rozpuštěným droždím a vypracujte do hladkého těsta.
  4. Vmíchejte sezamové semínka a následně vytvarujte 3 bochníky a nechte na 0,5 hodiny odpočinout.
  5. Na povrchu vytvořte mřížku.
  6. Pak pečte v troubě rozehřáté na 120 stupňů po dobu 20 minut.

Maakuda faul

Vegetariánská svačina

Co budete potřebovat:

  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 250 gramů cizrny
  • 2 snítky petrželky
  • Strouhanka
  • 1 balení prášku do pečiva
  • 2 vejce
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžičku soli
  • 1 lžička pepře
  • 1 čajová lžička Harissa

Postup práce:

  1. Propláchněte cizrnu a nechte ji přes noc změknout.
  2. Pak cizrnu rozmixujte spolu s oloupanou cibulí, česnekem a petrželkou.
  3. Směs pak smíchejte se solí, strouhankou, vejci a kořením.
  4. Vytvořte placičky a osmahněte z obou stran na pánvi.

Marocký bramborový salát

Co budete potřebovat:

  • 1 velký brambor
  • 1 salátová okurka
  • 4 okurky
  • 4 rajčata
  • 20 gramů oliv
  • 1 cibule

Na omáčku:

  • 1 sklenička majonézy
  • 1 lžíce másla
  • 0,5 lžičky soli
  • 1 lžička citrónové šťávy anebo octa
  • 1 lžíce olivového oleje

Postup práce:

  1. Brambor oloupejte a nakrájejte na kostičky. Dejte uvařit.
  2. Okurky, rajčata, olivy a cibulky nakrájejte na kostičky.
  3. Když jsou brambory uvařené, slijte je a smíchejte se zeleninou.
  4. Z ingrediencí vytvořte omáčku, kterou do salátu vmíchejte těsně před podáváním.

Autorské právo: jk1991 / 123RF Reklamní fotografie

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

5 + 5 =